INLOGGEN

Levering anticonceptiepil na maanden weer stabiel

De levering van de meestgebruikte anticonceptiepil is na maanden van problemen weer stabiel, meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) maandag aan NU.nl. Vrouwen konden de afgelopen periode bij hun apotheek soms maar een voorraad voor maximaal drie maanden meekrijgen.

Het CBG zegt dat apotheken nu weer voorraden voor zes maanden kunnen meegeven aan vrouwen.

"De meeste bedrijven die de anticonceptiepil leveren, kunnen weer voldoende produceren en aan de vraag voldoen. Twee bedrijven kunnen de pil nog niet leveren, maar dit zal geen invloed hebben op de beschikbaarheid van de anticonceptiepil bij de apotheek", aldus het zelfstandig bestuursorgaan.

Het CBG adviseerde apothekers eerder om geen grote voorraden van de meestgebruikte pil (levonorgestrel/ethinylestradiol 150/30 µg) mee te geven om het risico op tekorten te verkleinen.

De problemen omtrent de levering van de anticonceptiepil kwamen eind vorig jaar aan het licht. Er waren destijds productieproblemen.

Pillengroothandel Mosadex liet aan NU.nl weten dat dit vervolgens in de hele keten merkbaar was, omdat de fabrikanten naar de lagelonenlanden zijn getrokken en de toevoer hierdoor geconcentreerd is.

Bron: NU.nl

Ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2021 |
Mosadex Groep op social media: