INLOGGEN

Marjolein Menheere – betrokken bij de coöperatie en organisatie

Stilzitten, dat is niets voor Marjolein Menheere. Ze wordt graag uitgedaagd. In haar werk als apotheker, haar persoonlijke ontwikkeling en op sportief gebied. Op het laatste NK marathon hardlopen werd ze 2e in haar categorie. Uitdagend naast een drukke baan. Ze verlegt graag haar grenzen. Een goed voorbeeld is haar deelname aan het ‘bestuurdersklasje’ van Mosadex, zoals ze het zelf noemt. Het resultaat is dat ze inmiddels onderdeel is van de raad van commissarissen. “Als lid van de coöperatie wil ik mijn betrokkenheid laten zien, nu kan ik mij extra inzetten voor deze veelzijdige organisatie!”

Marjolein Menheere

Zorgverlening en ondernemerschap

Marjolein is openbaar apotheker in Zaltbommel, waar ze woont met haar man en drie kinderen. Het ondernemerschap heeft haar altijd getrokken, maar de paardenranch waar ze van droomde is uiteindelijk een apotheek geworden. De paarden? Die staan nog wel in de buurt en zoveel mogelijk geniet ze ervan om met ze buiten te crossen. Pas tijdens de opleiding ontdekte ze naast haar liefde voor dieren, ook een passie voor goede patiëntenzorg. “Ik vind het geweldig om patiënten te kunnen helpen met farmaceutische vraagstukken en tegelijkertijd met innovatieve toekomstplannen bezig te zijn voor mijn onderneming.”

Nadat ze vijf jaar lang twee succesvolle apotheken draaide, begon het te kriebelen om haar blik te verbreden. Ze kwam via collega Bas Ruizeveld de Winter in contact met een bestuursfunctie bij het pensioenfonds van de apothekers SPOA en volgde meerdere opleidingen tot bestuurder. “De financiële tak was een nieuwe uitdaging en meerdere bestuursfuncties volgden. Een waardevolle aanvulling naast mijn werk als apotheker. Dankbaar dat ik dit mag doen!”

Mosadex Topclass Programma

Speciaal voor apothekers die een bestuursfunctie ambiëren, heeft Mosadex een programma opgezet: Mosadex Topclass, via Het Nationaal Register. Marjolein werd o.a. benaderd door farmaceutisch directeur Adrienne van Strien en zij moedigde haar aan deel te nemen. Marjolein: “We zeggen vaak dat betrokkenheid door coöperanten belangrijk is, dus ik vond dat ik mijn woorden om moest zetten in daden. Samen met Sherida nam ik deel aan de opleiding en sinds december 2020 ben ik lid van de raad van commissarissen.”

 “We zeggen vaak dat betrokkenheid door coöperanten belangrijk is, dus ik vond dat ik mijn woorden om moest zetten in daden.”

De kracht van de groep

Marjolein stapte in 2007 over van Brocacef naar Mosadex en werd lid van de coöperatie. Ze kiest voor vrijheid en medezeggenschap benadrukt de kracht van de groep. “Daar is niet iedereen zich van bewust, dat is zonde. Ik roep leden op gebruik te maken van het netwerk van onze coöperatie, de samenwerking bij lokale vaccinatieprogramma’s is daar een mooi voorbeeld van. Je kunt als apotheker bij Mosadex een beroep doen op logistieke diensten, samenwerking met verpleegkundig specialisten, scholing en andere zorginhoudelijke ondersteuning. Mosadex kan je helpen bij het maken van organisatorische of strategische keuzes voor je apotheek. Maar ook medewerkers van Mosadex mogen zich wat mij betreft meer realiseren dat ze werken bij een organisatie die impact heeft op de Nederlandse (farmaceutische) gezondheidszorg. We staan niet voor niets op positie 75 van de top 500 grootste bedrijven in Nederland, uitgegeven door Elsevier. Zodra het kan wil ik alle locaties van Mosadex bezoeken en ook die boodschap verder verspreiden.”

“De kracht van de groep is groot, daar is niet iedereen zich van bewust!”

Commissaris en klankbord voor het bestuur

De raad van commissarissen houdt toezicht op de organisatie Mosadex en ze zijn een klankbord voor het bestuur. “De onderwerpen governance en communicatie krijgen de laatste jaren veel aandacht en dat zorgt voor verdere professionalisering van de organisatie. Om mijn rol als commissaris goed te vervullen, wil ik weten wat er speelt. Mosadex is zoveel meer dan logistiek en distributie. De organisatie heeft nu, en zeker in de toekomst een belangrijke ondersteunende rol voor de ondernemende apotheker. Daar wil ik graag aan bijdragen!” 

Ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2021 |
Mosadex Groep op social media: