INLOGGEN

Pharmalot levert apotheekbereidingen  

Pharmalot verzorgt apotheekbereidingen en levert dus zogeheten ‘ongeregistreerde geneesmiddelen’. Uiteraard samengesteld volgens de zeer strenge kwaliteitseisen. De levering verloopt efficiënt dankzij de in-nightlevering van Mosadex: vandaag besteld (via het reguliere Mosadex orderproces), morgen in huis. Met haar inzet ontzorgt Pharmalot veel apothekers.

“We zijn trots op het coöperatieve model van Mosadex”, benadrukt apotheker Hwan Tan van Pharmalot. “Het is goed om gezamenlijk te kijken wat er nodig is aan farmaceutische dienstverlening. Zo kom je met elkaar tot het beste resultaat. Wij kunnen ons steentje bijdragen met de levering van apotheekbereidingen.” In 2016 heeft Pharmalot een aantal nieuwe producten ontwikkeld waar veel behoefte aan is, ook binnen afnemers van Mosadex. “Apothekers hebben gaandeweg het jaar via ­Mosadex steeds meer producten van ons ­afgenomen. Zo kunnen ze genees-middelen-op-maat leveren voor hun eigen patiënten.”

Kleiner pakket, lagere vergoeding

De zorgverzekeraars zijn kritisch bij de inkoop van geneesmiddelen en dus ook bij apotheekbereidingen. “Zorgverzekeraars gaan deze steeds meer inkopen op basis van de prijs/kwaliteitverhouding”, is de ervaring van Hwan. “Daarnaast kijken zorgverzekeraars, onder leiding van het Zorginstituut Nederland, naar het totale assortiment van de apotheekbereidingen.

Het pakket aan apotheekbereidingen wordt uitgedund en alleen rationeel beoordeelde apotheekbereidingen worden vergoed. We hebben komend jaar dus enerzijds te maken met een druk op de prijzen en anderzijds met een kleiner wordend aanbod. Dat is een ontwikkeling die wij nauwgezet volgen.”

Verbouwing en nieuwe producten

Dit vooruitzicht heeft echter geen invloed op de plannen die Pharmalot heeft voor 2017. “We gaan onze bereidingsruimtes verbouwen om vervolgens ook nieuwe producten te kunnen ontwikkelen”, vertelt Hwan. Zo’n verbouwing vergt de nodige voorbereiding, omdat de bereidingsruimten moeten voldoen aan de richtlijnen voor fabricage van geneesmiddelen. Daarna volgt het valideren van de bereidingsprocessen, voordat er kan worden gestart met de productie. “De eerste levering vanuit de nieuwe productie wordt wel eind 2017”, verwacht Hwan. “Dat vermelden we op onze nieuwe website, die komend jaar wordt gelanceerd. Daar plaatsen we alle relevante informatie, zoals patiëntinformatiefolders, productinformatie, analyserapporten en dergelijke. Uiteraard op een besloten deel, alleen voor onze afnemers, die we op deze manier goed willen informeren.”


Hwan Tan

Ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2021 |
Mosadex Groep op social media: