INLOGGEN

Samenwerking met zorgorganisaties in de buurt

Ook tijdens de lustrumlunch in april in Cadzand wisselden directie en genodigde apothekers met elkaar van gedachten met als centraal thema: samenwerking met zorgorganisaties in de buurt. Vier deelnemers blikken terug.  

NCare: systeem dat doet wat het belooft

Apotheker Klaas Bos, Service Apotheek Saturnus, St. Willebrord en Sprundel

“De bijeenkomst was gezellig en leerzaam.  Ik ben in West- Brabant bezig met een inventarisatie van toedienregistratiesystemen, waarmee zowel thuiszorg als apothekers kunnen werken. Er bleven nog maar twee systemen over, waaronder NCare. De overigen beloven veel, maar maken weinig waar. Ik denk dat NCare zeker voor de thuiszorgpatiënten geschikt is en het was goed om daar tijdens die lunch en het bezoek aan de gehandicapteninstelling meer over te horen. 

Ik heb twee Service Apotheken: een grotere in St. Willebrord en een kleine in Sprundel. In St. Willebrord verhuizen we volgend jaar naar een gezondheidscentrum. We zullen met hulp van Mosadex Groep de nieuwe apotheek zodanig inrichten dat we aan de modernste standaarden voldoen. We zijn test-
apotheek met Smartfilling en kunnen zo’n 70-80 procent van de recepten nog dezelfde dag leveren. We gaan dit met behulp van Mosadex nog verder verfijnen. Deze aanpak komt je eigen bedrijfsvoering én de patiënt ten goede.”

Persoonlijke ontmoeting leidt tot wederzijds begrip

Apotheker Esther Derycke, Service Apotheek Oostburg en Sluis

Evelyn De Caluwé en ik zijn samen eigenaren van beide apotheken. We hebben de lunch als heel prettig ervaren. Met zo’n persoonlijke ontmoeting ontstaat er wederzijds begrip en worden tools besproken waar je iets aan hebt. Als een van de eerste apotheken zijn we gestart met NCare. We hebben in 2016 een verpleeghuis met 150 bedden overgenomen en zijn op dat moment overgegaan op NCare. 

In Oostburg zitten we in een prachtige, nieuwe apotheek, gevestigd in een gezondheidscentrum, waar alle eerstelijnsdisciplines vertegenwoordigd zijn. Op de tweede en derde verdieping zijn ziekenhuispoli’s en op de vierde verdieping is een eerstelijnsverblijf, dat seniorenkliniek wordt genoemd. Alles onder één dak dus. Dat is een enorme plus voor de samenwerking. Nu komt een specialist met een vraag even bij ons langs. In onze nieuwe apotheek hebben we uiteraard de processen slim ingericht, waardoor we logistiek optimaal kunnen presteren en er meer tijd is voor de farmaceutische zorg.”

Motto: persoonlijk, praktisch, betrokken en betrouwbaar

Apotheker Philip Noordholland Reekers, Service Apotheek De Singel en Govert Flinck, Vlissingen

“Het was positief om met de directie in klein gezelschap van gedachten te wisselen. Daarbij was ik aangenaam verrast over de mogelijkheden van NCare ten aanzien van de thuiszorg. Ik heb inmiddels contact opgenomen met de grootste thuiszorg- organisatie om een pilot te starten. 

Sinds januari van dit jaar ben ik eigenaar van beide apotheken in Vlissingen en ik sta volledig achter de formule Service Apotheek. De naam dekt de lading: de focus op de farmaceutische zorg; patiënt- en servicegericht. Vanwege de band met de klant zijn we actief op Facebook. We plaatsen elke dag een bericht, aanhakend op de actualiteit. Ook dit is een vorm van persoonlijke service.

Juist in de farmaceutische zorg en de klantgerichtheid zit de kracht van de zelfstandige apotheker. Ons motto is: persoonlijk, praktisch, betrokken en betrouwbaar. Die overtuiging vinden we terug bij Mosadex Groep, waar echt een samenspel is tussen groothandel, apotheker en patiënten.” 

Mosadex Groep wil betrokken zijn bij de werkvloer

Apotheker Christel Deurinckx, Service Apotheek Reynaert, Hulst

“De lunch vond ik echt een parel, vooral om in gesprek te gaan met de directie van Mosadex Groep. Je voelt dat de directieleden betrokken zijn bij de werkvloer. Het was leuk om de aanwezigen op een locatie van Tragel Zorg, een gehandicapteninstelling, te laten zien hoe het NCare-systeem is geïmplementeerd. We zijn bij de invoering goed ondersteund door de mensen van NCare. Dat is prettig bij Mosadex Groep: alles is ondergebracht in één organisatie. 

Als apotheker kun je het niet meer alleen en ik ben blij met mijn keuze voor Service Apotheek. Twintig jaar geleden ben ik in Hulst gestart, zonder patiënten. We zijn doorgegroeid  tot een grote apotheek, met een sterk team en in nauwe samenwerking met zorgverleners en -instellingen. Dankzij de ondersteuning vanuit Mosadex Groep kunnen we ons focussen op de farmaceutische zorg. Contact met de patiënten vind ik van belang. Voor mij is een apotheker op de werkvloer echt het uitgangspunt.”

Ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2021 |
Mosadex Groep op social media: